Tradicionális kovácsoltvas

20 éves gyártási múlttal rendelkező összeszokott csapatunk képessé tesz bennünket egyedi tradicionális kovácsoltvas - elsősorban épület díszműkovács és díszműlakatos - termékek előállítására. Ezen kínálatunk a legmagasabb igényeket is kielégítik, mivel kovácstűzben hevített acél alapanyagokat formázunk meg kézi és gépi erővel. A formavilágnak és méretnek gyakorlatilag csak a képzelet szab határt. A klasszikus stílus főbb jellemzői az alábbiakban tekinthetők meg. Ezek a részletmegoldások teszik kimagasló minőségűvé a termékeinket.
Kérem tekintse meg munkáinkat és azok részleteit pl. szegecselt övek, díszbilincsek egyedi kézi kovácsolású levelek és díszminták. A minőség a részletekben rejlik ezek különböztetik munkáinkat a ma divatos, készen vásárolt elemekből összeállított más munkáktól. Mivel specialitásunk a vastag, nagy keresztmetszetű anyagmegmunkálás gyakorlatilag bármilyen mintát el tudunk készíteni az átlagostól jóval erősebb robosztusabb látványosabb kivitelben.

Dísszegecselés

Díszbilincselés

Kézi kovácsolás

Egyedi méret és forma

Korrózióvédelem
/felületkezelés

Funkciója és megoldása: övek pálcák és egyéb alkatrészek összerögzítése hegesztés nélkül szegecseléssel, funkciója a rögzítés és díszítés.
Kivitelezése: az összerögzítendő alkatrészeken furat készítése, ezen az acélszegecs átbújtatása és a szegecselési művelet elvégzése.

>Funkciója rögzítés és esztétikai díszítés.
Kivitelezés: a fém alkatrészek egymás mellé rakása után az előre méretre vágott és hajlított bilincs kalapáccsal történő ráhajlítása mellyel rögzítő kötés jön létre.

A kovácstűzben vagy más hevítő készülékben felhevített acél alapanyagok kézzel történő formázása üllőn, üllő betéten, kalapálással és egyéb formázási megoldásokkal. Például díszcsúcsok, csigavégződések, díszlevelek és egyéb dekoratív elemek készítése történik ezzel az eljárással.
Az így formázott elemek teljesen egyedi, egymással összetéveszthetetlen darabok gyártását teszi lehetővé, mert minden egyes alkatrészen látszanak a kovács kalapácsütései.

Mivel a kézi kovácsolással és külön tervezéssel készült komponensek bármilyen méretben és formában előállíthatók, így teljesen egyedi formavilágú és méretű termékek állíthatók elő.

Az elkészült termékeket funkciójától függően két csoportba osztjuk. Bel-és kültéri.
A beltéri termékek esetén alapozó festés után fedőfestés a kiválasztott színre, illetve igény esetén antikolás is. Kültéri felhasználásnál tüzihorganyzás után alapozás és fedőfestés szükséges a kívánt tartósság elérése érdekében, antikolással szintén kiegészíthető ez esetben is.